06 52293055 info@mfacupunctuur.nl

Over mij

Mijn verhaal

 

De eerste keer dat ik kennis maakte met de mogelijkheden van de natuurgeneeskunde was toen ik mijn eerste paard kreeg. Het dier hoestte, had een auto- immuunaandoening en door verwaarlozing gedragsproblemen. Het advies van de reguliere dierenarts was om hem te laten inslapen. Dit konden we niet accepteren dus we haalden er een bevriende natuurgeneeskundige therapeute voor dieren bij. Samen hebben we hem met acupunctuur, supplementen, aanpassingen in het voer en heel veel liefde en geduld er weer bovenop gekregen.

Een paar jaar later kreeg ik zelf een ernstig ongeluk waarbij ik een aantal weken niet kon werken. Zodra het kon maakte ik een afspraak bij dezelfde acupuncturiste die ook mijn paard had behandeld. Waar de artsen niet verder kwamen dan het geven van pijnstillers kon deze therapeute mij behandelen voor zowel mijn fysieke als mijn psychische trauma. Het vermogen om het geheel van de mens te behandelen en de visie dat het lichaam en de geest één geheel zijn sprak mij enorm aan. Hier wilde ik meer van weten en ik wilde ook mensen op deze manier kunnen helpen. Met behulp van de therapeute ben ik gaan uitzoeken welke opleidingen er voor dit vak bestonden en ik kwam al gauw uit bij de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. Deze opleiding bevatte alle vakken die ik interessant vond, zoals psychologie, natuurvoeding en Chinese geneeskunde. Twee maanden later zat ik weer in de schoolbanken en begon mijn ontdekkingsreis binnen de natuurgeneeskunde.

Het laatste jaar van de opleiding bestond uit het doen van een wetenschappelijk onderzoek en het schrijven van een bijbehorende scriptie. Mijn onderzoek ging over het effect van acupunctuur op klachten van het premenstrueel syndroom (PMS). Het was heel interessant om te leren welke eisen er gesteld worden aan het doen van een goed onderzoek en wanneer de resultaten betrouwbaar zijn en wanneer niet. Het resultaat van mijn onderzoek was dat de PMS klachten significant verbeterd waren na de acupunctuurbehandelingen.

Als verdieping van mijn studie ben ik voor stage naar China geweest. In Beijing mochten we mee kijken in een ziekenhuis waar alle methoden van de Chinese geneeskunde toegepast werden. Het was erg interessant om te zien hoe de Chinese geneeskunde daar geïntegreerd en geaccepteerd is in de samenleving en hoe jong en oud zijn weg vindt naar het ziekenhuis voor een behandeling.

Naast deze opleidingen heb ik nascholingen en cursussen gevolgd op het gebied van voeding, suppletie en TCM. Ontwikkeling vind ik erg belangrijk dus ook de komende tijd heb ik nascholingen in de agenda staan.

Marloes Fransen

Opleidingen:

Complementary Alternative Medicine (CAM), HBO Bachelor, Utrecht

Natuurgeneeskunde opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum met als studierichting acupunctuur. Complete opleiding waarin ik niet alleen opgeleid ben tot acupuncturist maar tot natuurgeneeskundig therapeut.

Traditional Chinese Medicine Academy (TCMA), Utrecht

Beroepsgerichte acupunctuuropleiding waar ik alles geleerd heb over Chinese geneeskunde en het behandelen met acupunctuur.

Wilt u samen met mij werken aan een oplossing voor u?

De praktijk

Acupunctuurpraktijk Marloes Fransen is een praktijk aan huis. Ik ben thuis een praktijk begonnen om zo flexibel mogelijk afspraken in te kunnen plannen zodat het voor u goed te combineren is met bijvoorbeeld werk en uw gezin, De praktijkruimte bevindt zich op een boerderij in het buitengebied van Zeewolde midden in het akkerbouw gebied. Deze rustige plek zie ik als meerwaarde voor mijn praktijk zodat u echt even tot rust kunt komen. De praktijkruimte zelf is op de eerste verdieping van de woning.

Vanuit Almere, Lelystad en Zeewolde kost het ongeveer 20 minuten met de auto om de praktijk te bereiken. De praktijk ligt aan de Dodaarsweg en is makkelijk bereikbaar via de Vogelweg of de Ibisweg. Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid op eigen erf. De praktijk is beperkt bereikbaar met het openbaar vervoer met bus 159 vanuit Zeewolde en Almere.

In sommige gevallen, wanneer het niet mogelijk is om naar de praktijk toe te komen, ga ik naar de cliënt toe voor de behandeling. Neem gerust contact met me op als u hier meer over wilt weten.

 

 

Praktijkgegevens:

Acupunctuurpraktijk Marloes Fransen

Marloes Fransen
Natuurgeneeskundige/Acupuncturist

Openingstijden op afspraak:
Maandag en woensdag t/m zaterdag
15:00 t/m 20:00                                                         Andere tijden in overleg

info@mfacupunctuur.nl
06 52293055

Dodaarsweg 30
3897 LP
Zeewolde

Kvk nummer: 71765611

Acupunctuurpraktijk Marloes Fransen

Heeft u vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact op!